Home

Welkom op mijn website! .

Behandeling tijdens coronavirus pandemic:

Behandelingen gaan door maar in een andere vorm. Ik probeer face-to-face sessies zo min mogelijk te doen.
Een uitzondering is bij de intake. Behandelingen worden bij telefoon, video bellen en ehealth gedaan.

Bescherm jezelf, mij en anderen door goed de handen te wassen bij binnenkomst.
Wij vermijden fysiek contact en blijf op anderhalf meter afstand.
Nies of hoest in je elleboog.

Raak deurklinken, deurbel en knopjes voor de lift niet met blote handen/vingers aan.
Gebruik maar uw kleding, papieren zakdoek of plastic tasje.

Als uw niet gezond voelt, zeg maar de afspraak af. Er zijn geen kosten voor afzeggen tijdens coronavirus.

Dan beschermt u uzelf, mij en anderen van verspreiding van de virus.

Ik ben een Amerikaanse-Nederlandse psychologe en sinds 1993 werkzaam in een eigen praktijk in Amsterdam. Ik heb een Psy. D. (Doctor of Psychology) graad van Florida Institute of Technology in de Verenigde Staten. degree in clincal psychology and am registered in the Netherlands (BIG Register) as a healthcare psychologist (GZ Psycholoog) and psychotherapist (Psychotherapeut).">

Zoals verwacht van professionals, participeer ik in collegiaal intervisie, supervisie en bijscholingen. Mijn opleiding en training zijn zeer breed en ik gebruik een intuïtieve mix van Interpersoonlijk therapie, EMDR, Familie Systeem Therapie, (online) Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Realiteits Therapie (methode Glasser), Jungiaans Analytisch Sandplay Therapie (volgens de methoden van Dora Kalff), Beeldend Therapie, Innerlijk Kind en Transpersonal Therapie. Ik probeer om de behandeling te passen aan de individuele cliënt, zijn of haar wensen en doelen en de problemen die opgelost zou worden. Ik geef om mijn cliënten en werk op een ethische manier.

In mijn praktijk behandel ik met name cliënten met de meest voorkomende psychische-, emotionele- en gedragsproblemen. zoals depressies, angsten, kwesties rond overmatig of ongepast gebruik van van middelen, seksverslaving en afhankelijkheid in relaties. Denk daarbij aan persoonlijke- en/of gezinsproblemen, vraagstukken of moelijkheden met (seksuele) identiteit of seksuele voorkeur, stress en burn-out, persoonlijkheids problemen/stoornissen (langdurige problemen in relaties tot jezelf en met anderen) en omgaan met de moeilijkheden in verband met gezondheidsproblemen zoals kanker en andere ziekten. Ook behandel ik mensen met (chronische) pijn klachten en hoofdpijn.

Mijn focus ligt ook op behandeling van trauma's, zoals ervaringen met mishandeling en verwaarlozing (in de jeugd), gepest worden, slachtoffer van huiselijk geweld, oorlogs trauma's, ongevallen en rampen.

De loop ter behandeling:

Verwijzing van een huisarts of medisch specialist is vereist bij het gebruik van uw Nederlandse verzekering. De verwijsbrief moet compleet informatie over de arts inclusief de persoonlijke AGB code, uw eigen persoonlijk informatie, uw klachten, en als de behandeling zou in een kortere (generalist basis behandeling) of een langere (specialistisch behandeling) tijd gedaan worden. De verwijsbrief moet de handtekening van de arts hebben ook als de intake door de praktijk ondersteunende hulp persoon (POH) gedaan was.

Na enkele intakes, maken wij samen een behandelplan, behandeling beginnen en maken wij zo nodig aanpassingen. Ik gebruik Routine Outcome Measurement (ROM) om uw vooruitgang te meten. Na de behandeling, een factuur is gestuurd naar je zorgverzekering en wij maken een plan voor aftercare en voorkomen van terugvallen.

Kantooruren zijn weekdagen, behalve woensdag, 14:00-20:00. Ik werk in het Engels en Nederlands. . Verwijzing van een arts is vereist bij het gebruik van uw Nederlandse verzekering. Lees maar a.u.b de pagina over vergoedingen.

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen:

LVVP Landeljik Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten. De LVVP heeft een klachten en geschillen commissie - Postbus 13086 3507LB Utrecht.
klachtencommissie-lvvp@kbsadvocaten.nl

NVGzP Nederlands Vereninging voor Gezondheidspsychologie en haar specialismen. De NVGzP heeft een klachten en geschillen commissie.

VEN Vereniging EMDR Nederland

NVST Nederlands Vereniging voor Sandplay Therapie

VvTP Vereniging voor Transpersonal Psychiatrie (Deze vereniging staat ook open voor psychologen en andere hulpverleners die geen psychiater zijn).