Relatie en gezinstherapie

Problemen in een partner- en/of familierelatie veroorzaken vaak emotionele pijn en lijden. Indien onbehandeld kunnen ze zelfs leiden tot persoonlijke en familiale dysfunctie.

Wanneer conflicten worden behandeld in een ongezonde, ineffectieve manier, of wanneer families uit elkaar vallen doet het iedereen pijn, vooral kinderen.

Ik behandel relatie- en gezinsproblemen met een systeembenadering. Eerst worden deproblemen verkend De sterke en zwakke punten van de individuën en de relatie worden geëvalueerd. Achtergrondinformatie over de families van herkomst is ook erg belangrijk. Vervolgens kunnen structurele en strategische veranderingen worden gemaakt. Er is een sterke focus op communicatieve vaardigheden. Wanneer paren leren om effectiever en respectvol met elkaar te communiceren, kunnen problemen beter worden aangepakt en oplossingen en compromissen kunnen vaak worden gevonden.

Houd er rekening mee dat relatietherapie niet meer wordt gedekt door zorgverzekeraars. Ik werk met mensen op een glijdende schaal gebaseerd op het vermogen om te betalen.