Vergoeding en kosten van de zorg

Ik heb contracten met de volgende zorgverzekeraars: CZ groep, De Friesland, DSW groep, Menzis groep, Multizorg/VRZ groep, VGZ groep, Zilveren Kruis groep. Het kan gebeuren wanneer de therapie in de tweede helft van het jaar begint dat mijn budget bij sommige zorgverzekeraars op is. In dat geval kan ik geen nieuwe cliënten van die zorgverzekeraars aannemen. Dit controleer ik wanneer u contact met mij maakt. Let op- ik heb alleen maar een contract met CZ groep voor langer durend gespecialiseerde therapie.

De kosten van de zorg zijn bepaald door de zorgverzekeraars door middel van Diagnosis Behandel Combinaties (DBC's) en van kort, middel en langere basis behandelingen. Let op! Als u maar één of twee keer voor intake gesprekken komt kan het bedrag oplopen tot ongeveer 180 euro en dat valt onder uw eigen risico.

Een groot aantal psychologische diagnosen als ook behandelmethoden worden door verzekeringsmaatschappijen vergoed en sommige niet. We zullen dat samen bespreken. Diagnosen en behandelingen die niet door de verzekering vergoed worden komen voor uw eigen rekening. Mijn standaard tarief is 100 euro per uur.

Opmerking : Voor iedereen geldt een jaarlijkse eigen risico welke u aan de verzekeringsmaatschappij moet betalen.

Een verwijzing van uw huisarts of medische specialist is nodig voor de vergoeding door uw verzekering.

Privacy: Wat we bespreken is vertrouwelijk. Echter sinds begin 2014 eisen de verzekeringsmaatschappijen geïnformeerd te worden over uw diagnosen.

Wanneer u zelf de onkosten voor de behandeling betaalt bent u verzekerd van volledige privacy. Bij personen zonder verzekering of bij behandelingen van problemen die niet vergoed worden is mijn standaard tarief 90 euro per uur. Bij mensen met een laag inkomen kunnen we een aangepast tarief afspreken binnen redelijke grenzen.

Let op: Bij no-show of wanneer u niet 24 uur van te voren uw afspraak heeft afgemeld wordt het standaard tarief van 90 euro bij u in rekening gebracht. Het wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. Bij niet betaalde rekeningen wordt een incasso bureau ingeschakeld.